Blog

URBAN ROOFTOP GREENHOUSE : Το μεγαλύτερο Υδροπονικό θερμοκήπιο στον κόσμο σε οροφή κτιρίου, έκτασης 15.000 τμ ξεκινά την καλλιέργεια τομάτα και μελιτζάνας στο Μόντρεαλ του Καναδά!!!

Αυτό ανήκει στην εταιρεία Les Fermes Lufa και αφορά την 4η επένδυση σε υαλόφρακτο θερμοκήπιο εμπορικής χρήσης της εταιρείας. Το πρώτο, που χτίστηκε το 2011, είχε κόστος άνω των 1,3 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.

Έκτοτε, οι ανταγωνιστές πήραν και έτρεξαν με τη νέα ιδέα, συμπεριλαμβανομένου της American Gotham Greens, η οποία δημιούργησε οκτώ θερμοκήπια σε στέγες στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Ντένβερ, και το French Urban Nature, το οποίο σχεδιάζει ένα στο Παρίσι το 2022.

Στα θερμοκήπια οροφής της  Lufa Farms, καλλιεργούνται περίπου 100 ποικιλίες λαχανικών με την υδροπονική μέθοδο.

Οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν κατά την πανδημία και όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας, είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν σχεδόν το 2% του πληθυσμού του Μόντρεαλ με τα θερμοκήπια τους και τις συνεργαζόμενες εκμεταλλεύσεις τους.

Το νέο θερμοκήπιο διαθέτει σύστημα συλλογής βρόχινου νερού που ανακυκλώνεται, με αποτέλεσμα εξοικονόμηση “έως και 90 τοις εκατό” σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό αγρόκτημα.

Κερδοφόρος από το 2016, η εταιρεία απασχολεί τώρα 500 άτομα, περίπου 200 περισσότερα από ότι πριν από την πανδημία covid-19 , όπως ισχυρίζεται η εταιρεία.

“Αυτό που είναι λίγο τρελό”, εξομολογούνται τα στελέχη της επιχείρησης, είναι το γεγονός είναι ότι κανένας από τους ιδρυτές “δεν είχε μεγαλώσει μια ντομάτα στη ζωή τους” πριν ανοίξει την επιχείρηση!!!

———————————

photo credit: Les Fermes Lufa / Phys.org

NEWSLETTER

Please read the terms & conditions of privacy policy