Blog

ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΣΕ SUPER MARKETS – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ CITY CROP

indoorfarming, #verticalfarming, #urbanfarming

Την ειδική κατηγορία υδροπονικής καλλιέργειας φυλλωδών λαχανικών, βοτάνων και βρώσιμων λουλουδιών που εκφράζεται ως #indoorfarming, #verticalfarming, #urbanfarming, την παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία 20 χρόνια διεθνώς.
Ουσιαστικά η εν λόγω ιδέα έχει κύρια αναφορά στη φρεσκάδα των προιόντων μιας και αναπτύσσονται μπροστά στα μάτια των καταναλωτών δίνοντας τους την ξεχασμένη χαρά/ικανοποίηση τη συγκομιδής των προιόντων με τα ίδια τους τα χέρια!
Στα αξιοσημείωτα της Ελλάδας, ανήκει το γεγονός ότι η μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου ΑΒ Βασιλόπουλος πρωτοπορώντας για μία ακόμη φορά, συνεργάζεται απ τις αρχές του 2024 με τους Ανθρώπους της CityCrop μια εταιρεία που ξεκίνησε ως startup το 2015 από Έλληνες και σήμερα εξελίσσεται σε κανονική εταιρεία με προιόντα και πωλήσεις, πάνω στο Automated Indoor farming, εγκαθιστώντας μέχρι σήμερα σε 3 μεγάλα καταστήματα της (Ελληνικό, Μαρούσι, 20χλμ Αθηνών Λαμίας) από μία «μικρή φάρμα».
Ο Christos D. Katsanos editor in chief του hydroponics.gr Portal σε πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα συνάντησε τον συνιδρυτή και σημερινό CEO της City Crop κ.Christos Raftogiannis στο κατάστημα ΑΒ στo Ελληνικό όπου είδε από κοντά την «Υδροπονική Φάρμα» που παράγει 4 είδη μαρουλιού και 4 είδη βοτάνων και βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του και να κατανοήσει τη λειτουργία και τα πλεονεκτήματα του συστήματος.
Ο κύριος Ραυτογιάννης έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις στους πυλώνες του συστήματος όπως:

  • Μηδενική σπατάλη Τροφίμων (food waste)
  • 95% λιγότερο νερό
  • 90% λιγότερα μεταφορικά
  • Καλό για μένα, καλό για την υγεία μου καλό για τον πλανήτη
    Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζει να επισκεφθεί ο καθένας ένα από τα 3 αυτά καταστήματα ώστε να διαπιστώσει μόνος του τον τρόπο που λειτουργούν αυτές οι φάρμες.
    Περισσότερες πληροφορίες για τη City Crop και τα συστήματά της μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα τους εδώ https://citycrop.io/
    https://www.youtube.com/watch?v=idm7M9rp1R4&t=28s

NEWSLETTER

Please read the terms & conditions of privacy policy