Blog

Η παραγωγή νεαρών φυτών (κηπευτικών, ανθοκομικών, microgreens) σε κυβάκια και κύβους πετροβάμβακα είναι πολύ διαδεδομένη στον κλάδο των θερμοκηπίων. Όχι μόνο σε υδροπονικά συστήματα που χρησιμοποιούν υποστρώματα πετροβάμβακα, αλλά και σε άλλα υποστρώματα ( NFT, κοκκοφοίνικα, περλίτη, ελαφρόπετρας).

Η παραγωγή νεαρών φυτών για τον κλάδο των θερμοκηπίων εδώ και πάνω από 20 χρόνια στην Ελλάδα γίνεται από επαγγελματίες οι οποίοι μάλιστα έχουν αναπτύξει και εξειδικευμένες τεχνικές (εμβολιασμένα φυτά).

Η τεχνολογία φυσικά έπαιξε κι αυτή το ρόλο της μιας και έπρεπε να πετύχει ομοιόμορφη υγρασία, σπορά, φύτευση και μεταφορά των κύβων στο τελικό χώρο ανάπτυξης.

Ένα τέτοιο σύστημα ανέπτυξε και η εταιρεία Flier Systems B.V. με έδρα την Ολλανδία και η οποία μέσω ενός λεπτομερούς βίντεο μας δείχνει την όλη διαδικασία.

Μπορεί η μεγάλη πλειονότητα των αναγνωστών του hydroponics.gr να μην είμαστε επαγγελματίες φυτωριούχοι, όμως μέσα απ αυτό το βίντεο μας δίνεται η δυνατότητα να κατανοήσουμε την πολύ σπουδαία εργασία που γίνεται μέσα στους χώρους των φυτωρίων.

@video copyright: Flier Systems B.V.

NEWSLETTER

Please read the terms & conditions of privacy policy