Blog

Γίνεται να προστατευτούν Άνθρωποι και Καλλιέργειες; To παράδειγμα της NatureFresh Farms από τον Καναδά.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, μέσα σε μία μέρα έκλεισαν 600 στρέμματα καλλιέργειας θερμοκηπίου και πετάχτηκαν τόννοι κηπευτικών όταν σε μια σειρά από τεστ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό πάνω από 180 φιλοξενούμενοι εργαζόμενοι και τέθηκαν σε καραντίνα περί τους 400!!!.

Πολλά θέματα τέθηκαν στο τραπέζι όπως γιατί βρέθηκαν θετικοί οι φιλοξενούμενοι εργαζόμενοι, είχαν παρθεί μέτρα προστασίας, είναι αυτοί οι εργαζόμενοι δίκαια αμειβόμενοι, τι θα γίνει με την καλλιέργεια κλπ.

Το θέμα απασχόλησε μεγάλο μέρος της κοινωνίας του Οντάριο του Καναδά όπου έχει τις εγκαταστάσεις της η επιχείρηση NatureFresh farms.

Τι ακριβώς συνέβη;

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου η επιχείρηση αποφάσισε να κάνει προληπτικά tests στους φιλοξενούμενους εργάτες της για τον κορωνοιό προσπαθώντας να δώσει και το καλό παράδειγμα σε όλες τις θερμοκηπιακές μονάδες της περιοχής. Παρόλο που οι εργαζόμενοι έπαιρναν μέτρα προστασίας όταν ήρθαν τα αποτελέσματα υπήρχαν πάνω από 180 θετικά (αν και η συντριπτική πλειοψηφία ήταν θετικά ασυμπτωματικά περιστατικά).

Ως αποτέλεσμα, περίπου 400 φιλοξενούμενοι εργάτες υποχρεώθηκαν από τις τοπικές υγειονομικές αρχές να καραντίνα. Με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού σε καραντίνα, η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει για ένα χρονικό διάστημα.

Τεράστιος αριθμός φυτών καθώς και προϊόντων καταστράφηκε μιας και δεν υπήρχαν Άνθρωποι να τα φροντίσουν.

Η εταιρεία βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά με την σταδιακή επιστροφή των εργαζομένων, τα θερμοκήπια επαναφυτεύτηκαν και σήμερα προσπαθεί να ορθοποδήσει.

Οι πληγές πολλές αλλά και το μάθημα μεγάλο. Χωρίς τους εργαζομένους ΔΕΝ υπάρχουν επιχειρήσεις.

Και τι αποφάσισε να κάνει η διοίκηση της επιχείρησης;

Κάτι πολύ πρωτότυπο και γενναίο συνάμα.

Να χρηματοδοτήσει ένα ντοκιμαντέρ που να περιγράφει ακριβώς τις επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στους εργαζομένους και τις καλλιέργειες όσο και τους καταναλωτές αφού αυτά που παράγονται στα θερμοκήπια της επιχείρησης είναι ΤΡΟΦΙΜΑ!!!

Με μία φράση: Διαφάνεια!!!

Στο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “The Hardest Harvest” ( η πιο δύσκολη συγκομιδή) που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο John Ketler και ο Peter Quiring (αντιπρόεδρος και CEO αντίστοιχα της εταιρείας) ανατρέχουν στο τι συνέβη στη μονάδα τους το περασμένο καλοκαίρι δίνοντας χώρο και στους φιλοξενούμενους εργαζομένους να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους.

“Είτε μιλάμε για το πώς μεγαλώνουμε τις ντομάτες μας, είτε για το πώς αντιμετωπίζουμε την ομάδα μας, είμαστε πάντα ανοιχτό βιβλίο”, δηλώνει ο Peter Quiring.

“Ελπίζουμε ότι αυτό το ντοκιμαντέρ θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να είμαστε απόλυτα διαφανείς σχετικά με το ποιοι είμαστε και τι υποστηρίζουμε, καθώς και να μας βοηθήσουν να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες του τι συνέβη στο αγρόκτημά μας αυτό το καλοκαίρι. Αυτό θα είναι ένα κεντρικό κεφάλαιο στο η ιστορία της εταιρείας μας και αξίζει να ειπωθεί πλήρως.

———————————————-

Το ντοκιμαντέρ είναι στην αγγλική γλώσσα

Το original video βρίσκεται εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=uMfUmWesJdU

Το αρχικό άρθρο βρίσκεται εδώ : https://www.hortidaily.com/…/the-hardest-harvest…/

NEWSLETTER

Please read the terms & conditions of privacy policy