Home » Προφίλ » Ιστορία Grodan & DKG

Tailor-made advice

Το μοντέλο 6 φάσεων  προσφέρει έναν οδηγό για βέλτιστα αποτελέσματα καλλιέργειας

Follow us

Facebook-32LinkedIn-32
Twitter-32YouTube-32

 

 
 

 

Ιστορία Grodan & DKG Group

Εκτύπωση PDF E-mail

GRODAN - πίσω στο 1969

Η Grodan είναι θυγατρική της Rockwool Group, η οποία ξεκίνησε την εμπορική παραγωγή του πετροβάμβακα στο Hedehusene της Δανίας το 1937. Το 1949 η Rockwool άνοιξε ένα εργοστάσιο παραγωγής στο IJmuiden της Ολλανδίας όπου το 1968 μεταστεγάστηκε στο Roermond. Ένα χρόνο αργότερα η Rockwool στη Δανία ίδρυσε την Grodan για να επικεντρωθεί στην παραγωγή υποστρωμάτων πετροβάμβακα για τον τομέα των κηπευτικών και ανθοκομικών καλλιεργειών. Το 1979 η Grodan εδραιώθηκε στο συγκρότημα Rockwool στο Roermond της Ολλανδίας και από τις αρχές του 2011 ανήκει στη Rockwool B.V. 


history-banner

Γύρω από τη νέα χιλιετία, η Grodan παρουσιάζεται ως προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων δηλαδή  ένας συνδυασμός καθαρού και εύχρηστου υποστρώματος με υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, οι έννοιες της βιώσιμης επιχείρισης έγιναν μια από τις σημαντικότερες ανησυχίες της Grodan. Η αναγνώριση ακολούθησε γρήγορα. Η Grodan ήταν ο πρώτος προμηθευτής υποστρωμάτων που απέκτησε πιστοποιήσεις κατά ISO 9001 & ISO 14001, Kiwa Keur (πιστοποιητικό ποιότητας) καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό σήμα Ecolabel. Ταυτόχρονα η Grodan επέκτεινε την εμβέλεια της περισσότερο. Τώρα είναι μια παγκόσμια επιχείρηση, που δραστηροποιείται σε περισσότερες απο 60 χώρες από την Αμερική έως την Ασία.

DKG GROUP

1990 - 2000

Το DKG Group έχει τις ρίζες του στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Οι βασικοί μέτοχοι του ουσιαστικά έφεραν την υδροπονία στην Ελλάδα είτε με την εισαγωγή των υποστρωμάτων πετροβάμβακα Grodan είτε βιώνοντας την τεχνολογία υδροπονικής καλλιέργειας τομάτας και αγγουριάς σε μεγάλη έκταση ως καλλιεργητές. Επίσης σε πολλές καινοτομίες της Grodan ήταν βασικοί συντελεστές.

2001-2010

Στις αρχές της χιλιετίας με την ίδρυση της συμβουλευτικής εταιρίας DKG Consulting Ltd η υδροπονική μέθοδος Grodan επεκτάθηκε σε 16 καλλιέργειες κηπευτικών (τομάτα, τοματίνι, αγγούρι μακρύ, αγγούρι κοντό, πιπεριά, κολοκύθι, μελιτζάνα, μαρούλι, φράουλα, μαϊντανός) και ανθοκομικών (τριαντάφυλλο, ζέρμπερα, γαρύφαλλο, χρυσάνθεμο, ανθούριο, γυψοφίλη) προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα στην πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετηρίδας, η υδροπονική μέθοδος Grodan έχει επεκταθεί σημαντικά στις Βαλκανικές χώρες, την Τουρκία, την  Κύπρο και την Αίγυπτο μιας και η DKG Consulting Ltd αποτέλεσε τον Εξουσιοδοτημένο Φορέα Ανάπτυξης της Grodan στις χώρες αυτές.

2011 -

Με την ίδρυση της IQ Greening Ltd (μέλος του DKG Group), η μέθοδος της υδροπονίας επεκτάθηκε τόσο σε αστικές καλλιέργειες (urban farming) όσο και σε ενεργειακές λύσεις τύπου κάθετων πράσινων τοίχων (green vertical walls), ταρατσόκηπων (roof gardening) και πράσινων τοίχων απορρόφησης θορύβου (green noise absorbent walls).

Τέλος το Know- How που αναπτύχθηκε μέσω των πειραματισμών και εφαρμογών των νέων προϊόντων και υπηρεσιών έχουν συγκεντρωθεί στα αρχεία του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Αειφορία -  IRTC (International Research & Training Centre for Sustainability) όπου συμμετέχουν παραγωγοί και επιστήμονες από πολλά μέρη του κόσμου.

 

European Ecolabel

 

Στη Grodan απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα (Ecolabel)

Καλλιέργεια Ακριβείας

precision

Ελαχιστοποίηση της Κατανάλωσης με Μεγιστοποίηση της Απόδοσης είναι αυτά που πρεσβεύει η Καλλιέργεια Ακριβείας
περισσότερα

dkg-offirtc-offaskme-offiqcrops-offiqgreening-offdrikafarm-off